vaarallinen osasto

Tervetuloa nauttimaan pulmista kanssani

Olen vuosien mittaan tehnyt paljonkin sanaristikoita. Olen ollut aktiivinen ristikkolehtien ostaja.

Muutamia vuosia sitten ilmestyi Suomessa ensimmäinen "Japanilaisten ristikoiden" numero. Ostin sen lähtiessäni vetämään Prometheus -leiriä Virossa ja jäin heti koukkuun. Seuraavaksi tilasin näitä lehtiä maailmalta ja saman tien löysin myös muita hauskoja pulmatehtäviä.

Entisen oppilaani ollessa vaihto-opiskelijana Japanissa pyysin häntä toimittamaan minulle aitoja ja alkuperäisiä japanilaisia ristikoita. Samalla sain pari lehteä, jossa oli toisenlaisiakin tehtäviä, nimittäin sudokuja. Tämä tapahtui noin neljä vuotta ennen kuin sudokut tulivat Eurooppaan. Oppilaani joutuivat kärsimään sudokuista jo ennen kuin niitä Euroopassa tunnettiin.

Sudokujen jälkeen aloin tehdä Kakuroja ja nyt olen päätynyt Killer Sudokuihin (unkariksi Gyilkos Sudoku)ja kenkeneihin ja joudun tilaamaan niitä taas maailmalta, koska Suomessa niitä ei ilmesty.

Aikanaan suomeksi ilmestyi loistava Aivotreeni -lehti, sääli, että sen ilmestyminen loppui lyhyeen. Tällä hetkellä suomeksi ilmestyy mukava Pähkinä -lehti, jossa on kivasti erilaisia pulmatehtäviä ohjeineen.

Pulma 1 (hankala)

Pulma 2 (ehkä inhimillisempi)

Pulma 3

Pulma 4


VAROITUS: PULMATEHTÄVÄT AIHEUTTAVAT VAKAVAA RIIPPUVAISUUTTA!